Windows 10

Det er ganske ligetil at få installeret Windows10 på den PC du sidder ved, eller en anden PC. Du kan selv hente installationsmediet.

Du skal blot bruge:

• Windows10 nøgle købt hos JoyBuggy
  • En 8GB DVD eller en 8GB tom USB-pen
  • En Windows PC

Bemærk

Det Media Creation tool du henter (se nedenfor), vil i øjeblikket forberede den Windowsversion, som du starter toolet på. Så starter du Media Creation Tool på en Pro (Windows 7 eller Windows 10), vil du få en PRO installeret.

Ligeledes, starter du tool'et på en "Home" version, vil du kun kunne installere Home versionen.

Hvis du skal "skifte" mellem versionerne, så skal du finde en PC, som har den tilsvarende version du ønsker.

Hvordan?

1.) Besøg dette link for at hente Media Creation Tool. Dette program hjælper dig med at få lavet en Windows10 installations CD.
https://www.microsoft.com/da-dk/software-download/windows10ISO og vælg "Download værktøjet nu".

Alt efter browser, skal du finde den downloadede fil og dobbeltklikke på den, eller blot klikke "kør" i en besked i browseren.

2.) Programmet starter op. ("Få gjort nogle få ting klar")

3.) Der præsenteres nu nogle licensvilkår. Rul ned i bunden af billedet og vælg "Accepter".

4.) Så er der en kort pause ("Få gjort nogle få ting klar")

5.) Du skal nu vælge "Opret installationsmedie" og her skal du bruge en DVD. Du kan også bruge et stort USB-drev med 8 GB. Husk at DVD og pen slettes!

6.) Nu skal du vælge mediet.

Hvis du anvender USB-pen, og vælger næste, så vil det drev som sidder klar, blive identificeret.

Hvis du anvender DVD (ISO), skal du vælge, hvor du vil gemme din fil. Gem den et sted, hvor du nemt kan finde iso-filen.

7.) Nu skal du vælge "Sprog, arkitektur og udgave". For at være på den sikre side, så fjern fluebenet i "Anbefalede indstillinger".
Sproget i Windows10 sætter du til Dansk.
Udgaven er (selvfølgelig) Windows10. Selve versionen (Home, Pro, og så videre) afgøres af den installationsnøgle du har købt.
Arkitekturen skal du sætte til "Begge". Så kan du være sikker på, at installationen kan køre på ældre 32-bit maskiner, men også nye 64-bit maskiner.

Bemærk at selv om du vælger "Begge" versioner, så kræver det stadig kun én DVD eller USB pen.

Vælg næste

8.) Nu vises, at systemet er ved at hente den egentlige installation.

Har du valgt USB, så vil installationen automatisk klargøre USB'en.

Har du valgt DVD (ISO) løsningen, afsluttes installationen, og du kan vælge at åbne DVD-brænder-softwaren. Følg vejledningen i softwaren til at lave DVD'en.

9.) Du er nu klar til at installere Windows10 på den PC du sidder ved, eller en anden. Husk at du skal bruge din Windows10 nøgle.

Du kan sætte USB-pennen eller DVD'en i en kørende maskine, hvor du så vil blive guidet igennem en opgraderings-process.

Eller

Du kan starte din PC op med USB-pen eller DVD skiven i, hvor installationen også vil starte op. Det kræver dog, at din PC er indstillet til at starte på USB eller DVD.

Små hurtige spørgmål! (FAQ)

Modtager jeg en fysisk dvd med windows?
Nej du modtager en produktkode samt en guide straks efter købet.

Hvornår modtager jeg min Windows 10?
Den modtager du straks efter købet.

Kan jeg bruge koden til at geninstallere windows med?
Nej, produktkoden kan kun bruges 1 gang

Hvordan installerer jeg Windows 10?
Guiden herover hjælper dig igennem.

Hvor mange pc'er kan jeg installere på?
Du kan kun installere på én enhed/pc.

Kan jeg installere windows på mac?
Ja det kan du nemt via Bootcamp (guiden kommer snart)

Kan man få Windows på flere sprog?
Dansk er standard, men du kan selv vælge blandt mere end 23 sprog.