Sådan installerer du Windows 7 eller Windows 10

Denne guide beskriver download og installation af disse produkter, købt hos os:

Inden du begynder:

• Du skal bruge en kørende PC med DVD-drev eller USB-port.

• Du skal bruge en DVD-skive - eller hvis din PC ikke har drev - en USB pen med minimum 8 GB lagerplads. Dette er for at overføre selve installationsfilen. Alt efter om den har DVD-drev eller USB-drev skal du lægge installationen på henholdsvis DVD eller USB.

• Du skal have en PC, hvor du vil lægge det nye styresystem på. Det kan sagtens være samme PC.

• Er din PC med 32-bit eller 64-bit arkitektur? Langt de fleste nye PC'er har 64-bit arkitektur.

• Du skal bruge installationsnøglen, som du kan finde her Mine køb

Denne guide er delt op i 2 dele - klik på nedenstående link, for at blive ført til afsnittet:

Windows 7

Download af Windows 7 styresystemet

Download af ISO-filen med styresystemet Windows 7 forgår ved hjælp af nedenstående link fra vores filområde hos Google. Vær opmærksom på, at ISO-filerne kan være for store til at blive scannet af Google's virusscannere. Det er en standardbesked, og du skal ikke være bekymret. Du kan downloade styresystemet Windows 7 ved at klikke på det ønskede link herunder. Vær opmærksom på 32-bit og 64-bit arkitekturen.

Gem filen på skrivebordet eller i Overførsler.

Du kan nu vælge at lave en bootbar USB-pen eller DVD - alt efter, hvad den nye PC har af udstyr.

• DVD: Åben dit foretrukne brænderprogram og brænd ISO filen til en DVD.

• USB: For at lave en bootbar USB-pen, anbefaler vi hjælpeprogrammet Rufus. Hent og kør installationen ved at klikke på genvejen. Rufus konverterer ISO filen til en bootbar USB.

Installation af Windows 7 styresystemet

Vil du installere på en PC, som allerede har et styresystem og data, så husk at tage sikkerhedskopi af alt, da disken bliver slettet!
Nogle PC'er skal startes op ved at holde f.eks F2, F8, F10 eller DEL nede, så man kommer ind i en såkaldt boot-menu. Dér kan man vælge, at opstarten skal ske fra USB eller DVD. Konsultér manualen til din PC.

1. Start din PC med USB eller DVD i drevet.

2. Når installationsprogrammet starter, skal du vælge den Windows 7 version, som du har købt produkt nøgle til. Du kan altid se installationsnøglerne på siden Mine køb

3. Herefter følger du blot vejledningen.

Windows 10

Download af Windows 10 styresystemet

Download Creator værktøjet til Windows 10. Dette hjælper med med lave den nyeste ISO fil til installation: Download Windows 10 oprettelsesværktøj. Gem det på skrivebordet, eller kør det direkte.

Når programmet starter op skal du:

1. Acceptere vilkår. - Klik Næste.

2. Vælge Opret installationsmedie. - Klik Næste.

3. Vælge sprog (Dansk), Udgave (Windows 10), og den korrekte arkitektur til din nye PC. - Klik Næste.

4. Vælg, om du vil anvende USB-drev eller downloade en ISO-fil, som du kan brænde på en DVD

5. ISO: Vælger du ISO-filen, skal du nu vælge placeringen. Det kan f.eks. være skrivebordet, og vælg Gem.
    Download påbegyndes, og du kan stadig fortsætte med at bruge din PC.
    Når ISO-filen er dannet, kan du finde den, hvor du har valgt at gemme den. Nu kan du anvende dit foretrukne brænde-program til at lave DVD'en.

6. USB: Vælger du USB-metoden, skal du udpege det USB-drev som du har sat i din PC. HUSK at drevet bliver slettet. - Klik Næste.
    Download påbegyndes, og du kan stadig fortsætte med at bruge din PC. USB-pennen oprettes helt automatisk.
    Når USB-pennen er klar, kan du lukke oprettelsesværktøjet.

Installation af Windows 10 på en eksisterende PC (Opgradering fra Windows 7 eller 8)

1. Sæt dit USB-medie eller DVD'en med Windows 10 i din PC, mens den er i Windows.

2. Herefter skal du åbne drevet i stifinder og dobbeltklikke på Setup.exe. Nu skal du blot følge vejledningen.

Installation af Windows 10 på en ny maskine

Nogle PC'er skal startes op ved at holde f.eks F2, F8, F10 eller DEL nede, så man kommer ind i en såkaldt boot-menu. Dér kan man vælge, at opstarten skal ske fra USB eller DVD. Konsultér manualen til din PC.

1. Start din PC med USB eller DVD i drevet.

2. Når installationen starter, skal du vælge sprogformater (Dansk) - klik Næste

3. Vælg Installer.

4. Når du bliver spurgt om produktnøglen, skal du skrive den nøgle du har købt hos os. Du kan altid se installationsnøglerne på siden Mine køb

5. Klik på Næste og følg blot vejledningen.