Windows 10, 8.1 & 7 - Dit nye styresystem

Filter efter

Indholdsfortegnelse

 1. Windows 10 - Home og Professional
  1. Beskrivelse af Windows 10
  2. Hvad er forskellen på Home og Professional
  3. Hvad er forskellen på OEM & Retail
  4. Hvad er fordelen ved Windows 10
 2. Windows 8.1

  1. Hvorfor vælge Windows 8.1

  2. Hvad er fordelen ved Windows 8.1

 3. Windows 7

  1. Hvorfor vælge Windows 7

  2. Hvad er fordelen ved Windows 7

Windows 10 - Home og Professional

Beskrivelse af Windows 10

Windows 10 Dansk 32/64 bit: det bedste, sikreste og mest anvendte styresystem. Med denne Windowspakke får du alt fra Windows 10, inklusive funktioner, som øger produktivitet og sikkerhed. Køb Windows 10 for at nyde det nyeste operativ system.
Hvis du vil have det sidste nye selv, skal du vælge Windows 10. Her får du de nyeste og mest innovative løsninger, samtidig med at der bliver holdt fast i det, der virker. Du har du mulighed for at vise 4 åbne programmer på én gang på din skærm.
Nu har du altså muligheden for nemt at glide fra et stykke arbejde til det næste. Windows 10 optimerer alle dine programmer og værktøjer til den skærm, du arbejder på. På den måde får du den bedste oplevelse med din computer.
Windows 10 er til installation på PC.
Du kan opgradere fra f.eks. en eksisterende Windows 7, helt uden tab af data, og langt de fleste programmer virker upåklagelige. Dog bør du være opmærksom på f.eks. antivirus.

Vi kan anbefale f.eks. sikkerhedsprogrammerne Kaspersky, McAfee, eller Norton. Køb dem ved at klikke på linket.
Du kan glæde dig over, at du ikke skal lære en masse nyt. Windows 10 Professional ligner Windows 7 og 8 meget, så du kan komme igang, helt intuitivt. Om det er med laptop, touch eller stationær. Glæd dig over at langt de fleste Windows 7 og Windows 8 programmer nemt kan køre på Windows 10. Derfor skal du ikke til at investere i en masse nyt.
Med udvidet skrivebord, samt virtualisering, kan du udvide din PC til at køre flere styresystemer på én gang.

Hvad er forskellen på Home og Professional

Windows 10 Home er produktet til dig, som skal bruge en hjemme PC, med kontorprogrammer og spil. Med Windows 10 Home kan du nemt installere programmer via Microsoft Store. Fordelen ved at bruge Microsoft Store er, at de forskellige apps helt automatisk bliver opdaterede. Med den nye og forbedrede Start Menu, kan du nemt og hurtigt tilpasse programgenvejene som du vil.
Med Windows 10 Professional: får du endnu flere funktioner. Der bliver taget ekstra vare om sikkerheden af dine filer og systemet.
Gruppepolitik: Gør dig i stand til at styre PC’ens opsætning og sikkerhed fra centralt hold i virksomheden.
Enterprise state roaming: Gør dig i stand til at synkronisere en PC’s indstillinger med virksomhedens Azure-konto. Derved lettes opsætningen af en ny enhed.
Microsoft Store til virksomheder: Lader dig styre en PC’s applikationer fra centralt hold.
Understøttelse af AD og Azure: Giver PC’en adgang til at logge på domæne og netværk. Derved kan maskinen også tildeles specielle opdateringer med Windows Update. Du får adgang til virksomhedens servere, printere og andre services.
Bitlockerteknologi: Krypterer harddiskens indhold, så der opnås en ekstra sikkerhed.
Virtualisering: Tillader dig at have flere forskellige styresystemer på din PC. Det kan f.eks. være en Windows 10 Home og en Linux. Styresystemet kører helt for sig selv i sit eget vindue, og du kan forsat arbejde på din Windows 10 Professional.
Remote desktop: Tillader dig at arbejde på din PC, selv om du er ude af huset og PC’en er på kontoret. Med remote desktop kan du hurtigt og sikkert logge på maskinen, og arbejde med den, via fjernstyring, som om du sidder direkte ved maskinen.

Hvad er forskellen på OEM og Retail

OEM er betegnelsen for "Orignal Eqipment Manufacturer". Software købt via OEM, er normalt præinstalleret på f.eks. en PC. Det vil sige du får en PC, hvor softwaren allerede er leveret eller installeret derpå. Det betyder at OEM normalt kan være billigere, men samtidig må man kun bruge softwaren én gang. Går maskinen i stykker, er man forpligtet til at købe ny software.

Retail: Derimod kan "retail" software bruges igen og igen, sålænge licenserne rækker. Men softwaren er ofte dyrere. Det er dog rent praktisk ingen forskel i produktets virkemåde.

Hvad er fordelen ved Windows 10

Svaret på dette er simpelt: Du får simpelthen markedets mest stabile og produktive styresystem. Om du vil spille spil, arbejde på kontor, eller arbejde med Windows i virksomheden. Windows 10 opdateres helt automatisk og der findes næsten uendelige mængder software til dette populære system. 2 gange i året får Windows 10 en stor opdatering, som leverer endnu bedre oplevelser og services.

Gamle udgaver Windows

Windows 8.1

Hvorfor vælge Windows 8.1

Windows 8.1 er den særdeles stabile forløber til Windows 10. Windows 8.1 er lavet med brugervenlighed for øje og som Windows 10, er den velegnet til brug på touch enheder. Windows 8.1 er stadigt officielt fuldt supporteret og derfor vil du stadig kunne nyde dette styresystem i lang tid endnu.
Windows 8.1 er videreudviklingen af den kendte Windows 7, så derfor skal du ikke lære noget nyt. Hvis du allerede kender Windows.

Hvad er fordelen ved Windows 8.1

Fordelen ved Windows 8.1 er at du får et velkendt og afprøvet styresystem. Det kan være du ikke er helt tryg ved Windows 10, og da er Windows 8.1 ganske glimrende, netop da Windows 8.1 er fuldt supporteret endnu. Med fuld kompatibilitet med alle Windows 7 programmer, touchenheder og hardware, går du ikke fejl.
Som noget nyt, får du adgang til "Windows Store" og synkronisering til mobile enheder.

Windows 7

Hvorfor vælge Windows 7

Windows 7 er en god "gammel" arbejdshest. Windows 7 er et bundsolidt operativsystem, bygget videre fra Vista. Windows 7 har dog nået sit "end-of-life", og Windows 7 modtager ikke opdateringer mere. Dog vil Windows 7 fortsat virke, helt som før.
Windows 7 fra Microsoft har været den mest populære Windows version indtil 2018, hvor Windows 10 gik globalt. Mange sværger stadig til Windows 7 i dag, hvor du får mange af de funktioner første gang, som har gentaget sig siden i de efterfølgende Windows versioner. Inddel dine filer i biblioteker, få helt nye redskaber til håndtering af videoer, eller brug touch-funktionen for endnu større arbejdsglæde.
Med Windows 7 får du global support med rådgivning og hjælp på adskillelige sprog.

Hvad er fordelen ved Windows 7

Windows 7 bygger på det bundsolide Windows Vista system. Windows 7 har fået opgraderet sikkerheds-strukturen, og sparer på ressourcerne. Selv med en begrænset PC ("kapacitet"), kan man få et fuldt kørende og særdeles brugbart operativsystem.