• Ingen ventetid
  • 100% digital shop
  • 4,8 ved +400 anmeldelser
  • Officiel forhandler
  • e-mærket
Guides UDGIVET : 2019-08-22

Hvad er en Chromebook?

Hvad er en Chromebook?

Hvad er en Chromebook?

På første øjekast, er en Chromebook ikke meget anderledes end en bærbar PC, og dog alligevel.

Chromebook er udstyret med et tilpasset Linux styresystem, udgivet af Google. Det bygger på de åbne standarder, som betyder at en Chromebook generelt er billigere end en tilsvarende bærbar.
Fordelen ved Chromebook er, at den ikke er så udsat som en PC for virus.
Med Chromebooks egen app-store, som hedder Chrome Web Store, er det hurtigt og nemt at installere nye apps.

Prisen og sikkerheden er allerede afgørende for, rigtig mange vælger at gå over på Chromebook i dag.

Da Cromebook har et andet styresystem end Windows, kan man ikke spille Windows- eller Macbaserede spil. Du kan kun installere de ting, som følger med i web storen.
Du skal også være opmærksom på, at Chromebook er beregnet til at køre på WiFi, derfor fungerer nogle programmer ikke optimalt, hvis du er helt offline.

Men du kan stadig sagtens arbejde sammen med andre, som har en PC. Der findes et hav af kompatible programmer, eller f.eks. Adobe programmer til Chromebook'en. Office-pakken, som du kan se herunder kan køre Chromebook!

En Chromebook anvender Chrome Web Store, for at hente apps til styresystemet. I vid udstrækning kan man også anvende Google Play i dag. Derfor er de spil og de apps man får stillet til rådighed, ikke så udbredte som til Windows og Mac.

En Chromebook er dog ganske fremragende, hvis man ser pris/udstyrsforholdet. For blot omkring 2500 kroner, får du en Chromebook med 14” skærm, Wifi, Bluetooth, HD audio, HD video, USB porte, og lang tid på batteriet. Processoren er typisk en enkelt eller dual Celeronprocessor på omkring 2,5 GHz med 4 GB RAM.

Langsom?

2,5 GHz processor og 4 GB RAM lyder jo ikke af meget – hvis man tager en Windows PC. Men da arkitekturen på en Linux er helt anderledes, kan en Chromebook godt ”nøjes” med denne kraft, og kan nemt stikke fra en PC med tilsvarende hardware.

Alt i alt

Chromebook er super, hvis du er studerende, hjemmebruger eller kontorbruger. Den er perfekt, hvis du skal bruge de almindelige kontorprogrammer, da Chromebook har kompatibel software. Den er fremragende til daglig brug, hvis du skal lave simpelt regnskab, skrive dokumenter, være på nettet og læse mail. Du kan kommunikere med lyd og video, og med en fantastisk hastighed.
Den er et lynhurtigt og billigt alternativ til en PC.

Chromebook er ikke velegnet, hvis du skal bruge Windows baserede spil eller programmer. Chromebook’en skal allerhelst være på nettet, så du kan få det bedste ud af dens funktionaliteter.

Forskellige mærker

Du skal da have en Chromebook, et sikkert og billigt alternativ til den kluntede Windows! Samsung, ASUS, Lenvo, Acer, HP – ja stort set alle kendte mærker udbyder Chromebook.

Anbefalede produkter

Vi understøtter Chromebook!

Office 365 pakkerne er kompatible med Chromebook. Du kan se vores produktanbefalinger eller læse mere her. Office 365 Home (husstand - 6 installationer) og Office 365 Personal (1 installation).

Del dette indlæg

  

Offer a gift card